Sunday, May 30, 2010

Agro linkovi #5

1. Ekonomista Robert Marfi je meni poznat po knjizi The Politically Incorrect Guide to Capitalism. Evo jednog njegovog teksta o volontiranju na Haitiju - My Week in Haiti.

2. Kako izgleda tržište automobila u pojasu Gaze koji je pod blokadom Izraela - A tale in four parts: Gaza's car industry.

3. Jedan od pozitivnih efekata američkog Health Care Bill-a je i moguće oživljavanje death metal scene - Daily Gut: Health Care for Those Too Creative to Pay for it Themselves.

4. Teorije zavere su jedan od čestih metoda objašnjavanja društvene stvarnosti, posebno kod onih koji vole da upražnjavaju socijalni konstruktivizam - Conspiracy-Theory Socialism.

5. Tako imamo jednog čoveka koji je pokrenuo blog samo kako bi razbio teoriju o uspostavljenoj komunikaciji sa vanzemaljcima, a u čijem se središtu našao baš on – I am a one-man conspiracy, apparently. Pa mu vi sad verujte…

6. Kako bi danas izgledala Platonova GozbaA Plea for Alcibiades, or, How to Philosophize with a Bottle.

7. Kako su izgledali blogeri pre par vekova – Blogging, Now and Then.

8. Odlična rasprava u aprilu na sajtu Cato Unbound na temu paternalizma. Uvodni tekst – The Rise of the New Paternalism.

9. Kako mali Perica zamišlja ekonomiju i ekologiju - Rambo Amadeus: "Austrija je sva pod šumom, a od Bosne kupuje drvo".

10. Kako Bugari kažnjavaju uspešne agro menadžere – Farmville Playing Bulgarian Pol Put Out Pasture.

11. Hipsteri su verovatno omiljena supkulturna grupa Mišel Obame. Ne samo da jedu organski uzgajanu artičoku, već to plaćaju bonovima za hranu – Hipsters on Food Stamps.

12. A kad smo kod gospođe Obame i povrća, evo kako bi izgledao intervju sa tim istim povrćem – Sesame Street Revisited: Interviewing Vegetable Puppets about CO2.

13. Zanimljiva ideja koje se nisu setili momci sa sajta The People’s Cube - Shoes That Make Everyone the Same Height. Problem je što izgleda da ne prave crvene modele.

14. Zanimljiva zapažanja jednog evolucionog psihologa - More on Intelligent Stupid Liberals.

No comments: