Thursday, April 10, 2008

Boljevac na Blogspotu?

Zaslužio je, ne? Mislim, toliko ljudskog smeća na tako malom prostoru se mora artikulisati kroz neku formu pisanija koje bi zainteresovani mogli da vide. A blog nam se učinio najlakšim za sprovesti... U pomoć nam je pritekla i povećana popularnost Interneta u Boljevcu sve zahvaljujući strašnom hajpu oko raznoraznih klipova hard-core sadržine... No, to je bilo i prošlo, ono što je bitno da znate je da je ovaj weblog zamišljen kao opitno mesto za dekonstrukciju boljevačkog otpada. To ne znači da neće biti i konstruktivnih tekstova, ali glavni akcenat će biti stavljen na pljuvačinu.

Naš je stav da većina Boljevčana ne razume normalan dijalog pomoću argumenata niti želi da se ijedan pedalj pomeri ka demokratskom i participativnom diskursu komunikacije. Zato mi na ovom blogu nećemo koristiti reči i rečenice kao što je bila ova prethodna. Glavni način pisanja će se sastojati u radikalnom korišćenju najgorih metoda žute štampe. Naš prosečan sugrađanin će ostati ravnodušan na sve dok ga govnetom ne opališ po licu. Zato ćemo mi koristiti tračeve, insinuacije, poluargumente, optužbe, pa čak i klevete kako bi pojedini Boljevčani koji su neki faktor u ovom gradu osetili da postoji trn u njihovom debelom dupetu. Radikalnost nemara, korupcije, lopovluka, nepotizma i licemerja koji čine osnovu na kojoj stoji naša mala zajednica se može popravljati samo radikalnim sredstvima. Quod medicamenta non sanant, ferrum sanat... Da bismo bili još eksplicitniji i user-friendly, koristićemo lična imena ljudi koje optužujemo u našim tekstovima! Gospodo, ako ste uradili nešto što ne valja, što nije u skladu sa zakonom, što se kosi sa opštim etičkim principima, očekujte da ćemo vas spomenuti i na ime vam se posrati! Žalbe možete slati na mail koji vidite u profilu ili se možete žaliti sudu, ombudsmanu, Narodnoj kancelariji - zabole nas pimpek! Takođe, pozivamo sve ljude koji žele da daju doprinos konstrukciji bolje lokalne zajednice kroz njenu dekonstrukciju da nam pomognu tako što će slati svoje tekstove ili samo dojavljivati o nebulozama koje naši politikanti, rukovodioci, službenici, privatnici, lekari, profesori i ini praktikuju... Mi ćemo to malko (ne puno!) istražiti i naša saznanja obnarodovati.

Toliko za ovaj uvodni tekst. Sa (naivnom) nadom da će nam nedostajati tema za pisanje, i željama našim čitaocima da ih naše tastature zaobiđu, sve najlepše vam želi Spider Jerusalem!

No comments: